"Det reder sig." Sa såsen...

Var ska man börja? Mitt liv är hur rörigt som helst, jag vet inte vad jag ska göra av det längre. Snart dags för gymnasiet och jag är fortfarande inte 100% på vad jag vill gå för linje. Först var jag helt säker på att jag ville gå Media, sen började jag tveka och funderade på att i Omvalet skulle lägga till Ingelstad ridgymnasium. Men nu känns det mer som att jag borde gå Media i alla fall. Jag har ju varit där på studiebesök och fick mycket utav det. Trevliga lärare och själva linjen verkade faktiskt bra. Jag antar att jag faktiskt skulle trivas där om jag bestämmer mig för att gå där. Trots allt kom jag ju in där Preliminärt. Mjo det blir nog det.
Jag vill inte höra från andra att de kanske tycker att jag ska gå en linje och att jag skulle passa bättre i den, när jag själv känner att jag hellre vill gå en annan. För det är mitt liv och jag måste få bestämma själv vad jag vill göra utav det. Vad jag än går så kan jag bli det jag vill, och det jag just nu "drömmer" om är jag inte helt säker på att man kan utbilda sig till i Sverige. Oavsett vad så skulle det ta mig flera år innan jag skulle lyckats utbilda mig till det. Men jag är konstigt och jag tycker sånt är intressant så vem vet? Jag har ju ändå några år till på mig, så jag kan ändra mig och vilja ha något lite "normalare".
Skolan just nu är enbart jobbig, tre inlämningsuppgifter, no - miljöarbete (för min del om Polarisarna), so - geografi (skriva om olika länders geografi, historia, religion, samhällskunskap och hur det skulle vara för oss om vi bodde där), svenska - arbetarförfattare (vad vi skulle skrivit om, om vi var arbetarförfattare). Bara en massa skrivande och jag tycker att det känns rätt mycket just nu. Men det kommer ju såklart att minska med tiden och då jag börjar lämna in det. Annars har jag också nationellt muntligt i matte, nationellt prov i kemi, hemkunskapsprov och 2 tyskaprov till framför mig.

Aja, jag kände bara för att skriva av mig och nu ska jag gå ner och slappa medan jag ändå har huset för mig själv. ^_^

Djurtestat smink.

Jag är bara ensam hemma och har inget att göra så jag öppnade upp google och kände för att kolla vilka företag som testar sina sminkprodukter på djur. Såklart kom det upp en massa sidor, men jag visste redan från början att MaxFactor testar sitt smink på djur. Men inte visste jag att både Maybelline och L'oreal också gjorde det. Eftersom jag diskuterat detta med en kompis och min syster, men ingen var säker på de här två. men tydligen så gör de också det. Så de kommer jag också hålla mig borta ifrån. I alla fall föredrar jag faktiskt Isadoras smink, och de skriver tydligt att klart att deras smink är Kliniskt testat och oparfymerat. Alldeles perfekt. Sedan finns ju också Nivea, Mary Kay, Oriflame m.fl som Inte testar på djur.
Vill man ta reda på vilka som inte testar så kan man gå in på PETA's sida och kolla. http://search.caringconsumer.com/
Personligen kommer jag ALDRIG att använda djurtestat smink, inte heller päls eller andra saker som strider mot djurens rättigheter. Att de ska lida för detta osv. Jag är en djurvän och kommer alltid vara det. Djurplågeri, djurtortyr, djurförsök och alla andra saker som djur lider av är jag STARKT EMOT.

Överredigerad bild på Majsan.
Bilden är redigerad i Photoshop.

RSS 2.0